miszelka golonka

miszelka golonka

Szef Kuchni
[Przepisów: 32]

Babeczki w paski

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne wilgotne ale nie za słodkie babeczki. Wykonanie pochłania trochę czasu ale warto.

Babeczki w paski

Składniki:

Babeczki w paski

 

  • 3 jaja
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki coli
  • 0,5 szklanki oleju
  • 0,5 szklanki mąki poznańskiej
  • 0,25 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • dodatkowo:
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka mąki poznańskiej

Sposób przygotowania:

Babeczki w paski
Jaja ubić z cukrem. Dodawać olej, colę, proszek i mąkę- najlepiej przesianą. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać mąkę a do drugiej kakao. Do papilotek wkładać po jednej łyżeczce ciemnej i jednej jasnej ciasta- na przemian. Wypełnić papilotki do połowy wysokości. Jeżeli całego ciasta od razu nie będziecie piec to resztę można włożyć do lodówki- wtedy się nie zepsuję. Piec w 170 stopniach przez około 30 minut.