Sposób przygotowania:
Babeczki waniliowe
Masło utrzeć z cukrem do uzyskania białej, puszystej masy a następnie dodawać stopniowo po jednym jajku oraz miąższ laski wanilii. Przesiać proszek do pieczenia z mąką i dodawać stopniowo do masy.
Na końcu dolać likier i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do foremek do muffinek włożyć papilotki nałożyć do nich ciasto do około ¾ wysokości foremki. Piec około 15-18 minut w piecu nagrzanym do 180 stopni C.
Przed podaniem udekorować rozetką bitej śmietany i kolorową posypką.
Na końcu dolać likier i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do foremek do muffinek włożyć papilotki nałożyć do nich ciasto do około ¾ wysokości foremki. Piec około 15-18 minut w piecu nagrzanym do 180 stopni C.
Przed podaniem udekorować rozetką bitej śmietany i kolorową posypką.