Sposób przygotowania:
Babeczki z serkiem waniliowym i owocami.
Mąkę,cukier,sól,cukier waniliowy siekamy nożem z zimnym masłem i szybko wyrabiamy.Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na ok.1 godzinę.
W międzyczasie przygotowujemy foremki do babeczek.
Smarujemy je cienko masłem.Z tej porcji otrzymałam 7 babeczek o średnicy 10 cm.
Po godzinie foremki wyklejamy ciastem na ok.3-4 mm grubości.Spody nakłuwamy widelcem.Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika (termoobieg) na ok.20 minut.Uważamy, by się nie spiekły.
Upieczone wyjmujemy i zostawiamy w foremkach, by ostygły.
Do zimnych nakładamy po ok.2 czubate łyżki serka śmietankowo-waniliowego, lekko rozsmarowujemy.
Umyte owoce porcjujemy.Winogrona dzielimy na połówki, usuwając ew.pestki, ananas kroimy na kawałki,obrane mango w plasterki .Nakładamy na babeczki.Polewę do tortów rozrabiamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (1/2 porcji),polewamy owoce na babeczkach i wstawiamy do lodówki na ok.30 minut.Wierzch posypujemy startą skórką z limonki.Smacznego!
W międzyczasie przygotowujemy foremki do babeczek.
Smarujemy je cienko masłem.Z tej porcji otrzymałam 7 babeczek o średnicy 10 cm.
Po godzinie foremki wyklejamy ciastem na ok.3-4 mm grubości.Spody nakłuwamy widelcem.Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika (termoobieg) na ok.20 minut.Uważamy, by się nie spiekły.
Upieczone wyjmujemy i zostawiamy w foremkach, by ostygły.
Do zimnych nakładamy po ok.2 czubate łyżki serka śmietankowo-waniliowego, lekko rozsmarowujemy.
Umyte owoce porcjujemy.Winogrona dzielimy na połówki, usuwając ew.pestki, ananas kroimy na kawałki,obrane mango w plasterki .Nakładamy na babeczki.Polewę do tortów rozrabiamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (1/2 porcji),polewamy owoce na babeczkach i wstawiamy do lodówki na ok.30 minut.Wierzch posypujemy startą skórką z limonki.Smacznego!
wedith1
msewka
Zapraszam na forum do przepisu, wstawię więcej!
dusia30
ewala
Pyza
monia2005
iwi69
Jojo
olimpia200
Doro