Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Babeczki waniliowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babeczki waniliowe ..pyszności...

Babeczki waniliowe

Składniki:

Babeczki waniliowe

 

  • 125 g miękkiego masła
  • 125 g zwykłego cukru
  • 3 średnie jajka
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • ¼ szkl. letniego mleka
  • 200 g przesianej mąki tortowej
  • 1 i ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/8 łyżeczki soli

 

Sposób przygotowania:

Babeczki waniliowe
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i dobrze zmiksować. Dodać ekstrakt waniliowy i wmieszać. Mąke przesiać i wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i wsypać połowę mąki. Lekko zmiksować, wlać mleko, zmiksować i na końcu wsypać resztę mąki i zmiksować tylko do połączenia się składników. Masę rozłożyć do przygotowanych foremek i piec 20-25 min.

Tagi:

jajko jajka