Sposób przygotowania:
Babeczki wspaniałe
Ze składników na ciasto, żółtka rozmącić z mlekiem. Mąkę przesiać, dodać cukier waniliowy, cukier puder, żółtka z mlekiem i tłuszcz, a następnie posiekać nożem, a później zagnieść w gładkie ciasto i uformować kulę, którą podzielić na dwie części. Każdą z części rozwałkowywać na grubość około ½ cm, a następnie szklanką wykrawać krążki ciasta i wypełniać nimi wysmarowane tłuszczem foremki babkowe. Piec w temperaturze 200°C około 10 minut, do zrumienienia. Babeczki pozostawić do ostygnięcia. Ze składników na krem, z ½ litra mleka odlać około 150 ml, a większą część mleka zagotować z cukrem kryształem. Budyń rozmieszać w odmierzonym mleku i wlać na gotujące się mleko, po czym zamieszać,dodać połamaną na kostki czekoladę i mieszać tak długo, aż czekolada się rozpuści, a potem pozostawić do ostygnięcia.
Następnie w każdą zimną babeczkę nakładać po łyżce kremu Nutella i rozsmarowywać po całości. Potem w każdą babeczkę nakładać przestudzony, ale nie zimny budyń, tak aby babeczka była wypełniona po brzegi. Na koniec na każdy wierzch babeczki nałożyć kleksa z Nutelli i zrobić wzorki wykałaczką.
Następnie w każdą zimną babeczkę nakładać po łyżce kremu Nutella i rozsmarowywać po całości. Potem w każdą babeczkę nakładać przestudzony, ale nie zimny budyń, tak aby babeczka była wypełniona po brzegi. Na koniec na każdy wierzch babeczki nałożyć kleksa z Nutelli i zrobić wzorki wykałaczką.