Sposób przygotowania:
Babeczki z ananasem i migdałami
Z mąki, żółtka, masła, cukru pudru, połowy cukru waniliowego, śmietany i szczypty soli zagnieść ciasto. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Ciasto cienko rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczone foremki. Piec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 °C. Białka ubić z cukrem kryształem, pozostałym cukrem waniliowym i szczyptą soli na pianę. Babeczki wyjąć z foremek. Wnętrza wysmarować dżemem ananasowym. Napełnić pianą i przybrać ananasem. Posypać płatkami migdałowymi. Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 250 °C przy lekko uchylonych drzwiczkach. Babeczki wyjąć. Posypać cukrem pudrem.
Persik
Bahus
Wiesz... przepis ma lat więcej niż możliwość jego sfotografowania. Jak go "opracowywałem", nikomu jeszcze nie śniło się o aparatach cyfrowych, a fotografia tradycyjna i do tego kolorowa była niesamowicie droga.