Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Babeczki z bitą śmietaną i owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne babeczki do kawusi - zapraszam :)

Babeczki z bitą śmietaną i owocami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z bitą śmietaną i owocami

 

 

  • bita śmietana w spreju
  • owoce wg uznania
  • posypka czekoladowa

Sposób przygotowania:

Babeczki z bitą śmietaną i owocami
Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło i siekamy nożem, następnie dodajemy jajka, wodę, cukier waniliowy o raz trzcinowy i sól – wyrabiamy na jednolite ciasto, lepimy kulkę i wkładamy do zamrażarki na 40 minut, następnie rozwałkowujemy na grubość 3 mm, wykrawamy kółka i przekładamy na foremki do babeczek, uzupełniamy ziarnami i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy przez około 20 minut, wyciągamy ziarno i wkładamy do zarumienienia, Babeczki studzimy, następnie uzupełniamy bitą śmietaną, dekorujemy owocami i posypką czekoladową
Babeczki z bitą śmietaną i owocami
przygotowujemy ciasto na babeczki - składniki do wymieszania
Babeczki z bitą śmietaną i owocami
ciasto po wyciągnięciu z lodówki wałkujemy
Babeczki z bitą śmietaną i owocami
foremki na babeczki wykładamy ciastem
Babeczki z bitą śmietaną i owocami
babeczki uzupełniamy ziarnami i wkładamy do piekarnika

Tagi:

jajko jajka