Sposób przygotowania:
Babeczki z borówkami
Przygotuj dwie miseczki, jedną większą a drugą mniejszą. W tej mniejszej wymieszaj olej, mleko i jajka. Do tej drugiej przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia, wsyp borówki i cukier i wymieszaj. Następnie wlej płynną masę i wymieszaj ciasto, powinno być gęste. Foremkę na muffinki wyłóż papierkami do babeczek i napełnij je ciastem. Blaszkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 30 minut. Po upieczeniu wyjmij babeczki na kratkę i przestudź.
edytaha
zewa
Edytko jest to mąka produkowana w Stoisławiu pod Koszalinem. Ja właśnie pod Koszalinem mieszkam i mamy swoje regionalne mąki. Tu znajdziesz więcej informacji o ich produkcji : http://www.stoislaw.com.pl
Typ tej mąki to 500.
edytaha
Co zajrzę do tych Twoich babeczek, to dostaję ślinotoku :)
gusia1000