Sposób przygotowania:
Babeczki z budyniemETAP 1:
Do miski przesiać mąkę, wsypać cukier puder i pokrojone zimne masło. Posiekać nożem, wbić żółtka. Zagnieść jednolite ciasto, uformować go w kulę, przykryć folią aluminiową i włożyć do lodówki na kilkanaście minut.
Proszek budyniowy z łyżką mąki i 3 łyżkami cukru rozmieszać w 0,5 szkl. zimnego mleka. Resztę mleka zagotować i wlać do niego zawiesinę. Gotować, cały czas mieszając, aż budyń zgęstnieje. Lekko przestudzić. Foremki do babeczek wysmarować margaryną.
Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na ok. 2-3 mm grubości. Szklanką wycinać krążki i wylepiać nimi foremki. Nałożyć do każdej foremki budyń ale nie do pełna i przykryć drugim krążkiem ciasta. Brzegi dobrze skleić.
Foremki z babeczkami ustawić na blaszce piekarnikowej i wstawić do piekarnika. Piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni. Wystudzić. Najlepiej schłodzić w lodówce.
Przed podaniem udekorować cukrem pudrem.