Sposób przygotowania:
Pianka truskawkowo - brzoskwiniowaETAP 1:
Jedną galaretkę truskawkową i 1 łyżkę żelatyny wymieszać i rozpuścić w szklance (250ml) wrzątku. Galaretkę brzoskwiniową z łyżką żelatyny rozpuścić w drugiej szklance wrzątku. Wystudzić.
Okrągłą tortownicę o średnicy 24cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć biszkopty.
Zimne mleko zagęszczone podzielić na dwie równe połowy po 175ml. Każdą porcję mleka ubić mikserem do potrojenia objętości.
Jedną porcję mleka połączyć z zimną galaretką truskawkową i wylać na biszkopty. Drugą porcję mleka połączyć z galaretką brzoskwiniową i wylać na masę truskawkową. Wstawić do lodówki.
Drugą galaretkę truskawkową rozpuścić wg przepisu na opakowaniu, wystudzić i wylać na ciasto. Schłodzić kilka godzin w lodówce.
Przed podaniem ciasto można ozdobić bitą śmietaną.
SylaUla