Sposób przygotowania:
Babeczki z ciasta jasnego i ciemnego
200 g mąki wymieszać z 2 łyżeczkami proszku i sodą. Jajko wymieszać ze 140 g cukru, 80 g oleju oraz jogurtem naturalnym. Dodać wymieszaną mąkę i wymieszać całość łyżką na gładkie ciasto. Pozostałą mąkę wymieszać z połową łyżeczki proszku do pieczenia, cukrem wanilinowym, i budyniem w proszku. Drugie jajko wymieszać z pozostałym cukrem, olejem oraz mlekiem. Na koniec dodać mąkę z budyniem i wymieszać. Na dno foremek nałożyć po dużej łyżce jasnego ciasta, następnie ciasto ciemne i przykryć ciastem białym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 25 minut. Serek homogenizowany mieszamy z cukrem pudrem i smarujemy nim wystudzone babeczki. Posypujemy skórką startą z pomarańczy i dekorujemy listkiem mięty.
Konczi
szpileczka
Niestety jeśli chodzi o babeczki to mój mąż jest bardzo szybki w zjadaniu i nie zostawia dla nikogo, ale są tak szybkie i proste że jak tylko wpadniesz to zrobie :-)