Sposób przygotowania:
Babeczki z czekoladą i borówkami
Robimy kruche ciasto: mąkę przesiewamy do miseczki, robimy zagłębienie, do którego wbijamy jajko i przesiewamy cukier puder. Dodajemy zimne masło i siekamy je nożem. Następnie ciasto zagniatamy, wkładamy do folii i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i za pomocą form do babeczek wykrajamy kawałki ciasta, którymi wylepiamy foremki. Babeczki pieczemy w 190 st.C 20minut.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietanę. Czekamy, aż ganache zacznie gęstnieć.
Na ostudzonych ciastkach kruchych układamy borówki, zalewamy je zastygającą czekoladą. Na wierzch wykładamy po kolejnej porcji borówek.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietanę. Czekamy, aż ganache zacznie gęstnieć.
Na ostudzonych ciastkach kruchych układamy borówki, zalewamy je zastygającą czekoladą. Na wierzch wykładamy po kolejnej porcji borówek.