Sposób przygotowania:
Babeczki z dynią i miodem
Dynię obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej.
Do miski przesypujemy sypkie składniki i dodajemy jajko, miód, jogurt, olej i startą dynię. Mieszamy łyżką do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przekładamy do papierowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut do ''suchego patyczka".
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Do miski przesypujemy sypkie składniki i dodajemy jajko, miód, jogurt, olej i startą dynię. Mieszamy łyżką do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przekładamy do papierowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut do ''suchego patyczka".
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
slodkokwasnakuchnia1
kuchenny świat
cherry
kuchenny świat