Sposób przygotowania:
Babeczki z konfiturą jagodową
Białka oddzielić od żółtek, przyprawić je szczyptą soli i ubić na sztywno. Następnie dodać 3 łyżki cukru i ubijać na gładką, piękna pianę. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Dodać roztopione masło i cukier wanilinowy. Stopniowo dodawać utartą pianę. Łyżką napełniać foremki do połowy. Następnie dać odrobinę konfitury jagodowej i nałożyć jeszcze jedną łyżkę ciasta. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
kukielka
taiki
gosia47-47
Witam
sprawdziłam jeszcze raz z zeszytu i nie miałam mąki, też nie dodawałam piekąc i wyszły :D w nawiasie mam że to podobne do muffinek i nie dawałam mąki. Też byłam zdziwiona ale takie mi wyszło i smaczne były :D
zewa
Oj chyba jednak mąka musi być, bo na zdjęciu babeczki nie wyglądają jak by były bez mąki. Coś mi tu nie pasuje.
gosia47-47
taiki
Bernadetta
taiki
zewa
Dodałaś mąkę, proszek i jogurt to możesz śmiał opisać po swojemu wstawić jako swój przepis. Ciekawa jestem jak wyjdą z mąką, bo nadal mi nie pasuje bez mąki i proszku.
taiki
gosia47-47