aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Babeczki z kremem budyniowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

A co powiecie na taki przepis na babeczki? Trochę pofantazjowałam w kuchni i mojemu mężowi bardzo smakowały.

Babeczki z kremem budyniowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z kremem budyniowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z kremem budyniowym
CIASTO: Zagotować wodę z solą i margaryną. Dodać mąkę i energicznie rozmieszać aby nie było grudek. Mieszać, aż ciasto stanie się lśniące i gładkie i zacznie odchodzić od ścian garnka. Ostudzić, dodać jajka i dokładnie zmiksować ciasto. Nakładać po 1 łyżce do foremek na babeczki wysmarowanych olejem i posypanych mąką. Piec 20-25 minut w 200C.KREM: Z mleka, budyni i cukru ugotować gęsty budyń. Gdy ostygnie, zmiksować go z margaryną na gładką masę.Upieczone i ostygnięte babeczki wyjąć z papilotek i obrócić do góry nogami. W powstałe zagłębienia nakładać krem i udekorować według uznania.
Babeczki z kremem budyniowym
Z podanych składników przygotowć ciasto na babeczki.
Babeczki z kremem budyniowym
Budyń ugotować tak jak zwykle, zostawić do ostygnięcia.
Babeczki z kremem budyniowym
Ostygnięty budyń zmiksować z margaryną i mamy już krem do babeczek.
Babeczki z kremem budyniowym
Ciasto nakładamy do papilotek i pieczemy babeczki. W ostygnięte wkładamy krem.