Sposób przygotowania:
Babeczki z makiem i cukierkami
Margarynę rozpuszczamy cukrem , następnie wsypujemy mak i mieszamy . Odczekujemy aż wystygnie.
Białka oddzielamy, będą nam potrzebne do ubicia tzw piany na samym końcu.
Żółtka wlewamy do masy następnie maka i proszek do pieczenia nie miksujemy tylko mieszamy delikatnie.
Na samym końcu ubijamy białka i delikatnie w jednym kierunku mieszamy.
Wlewamy ciasto do foremek oczywiście wcześniej wysmarowanych
Na końcu lukrujemy lub rozpuszczamy dowolna czekoladę i polewamy nią babeczki oczywiście dzieci ozdabiają cukierkami
Białka oddzielamy, będą nam potrzebne do ubicia tzw piany na samym końcu.
Żółtka wlewamy do masy następnie maka i proszek do pieczenia nie miksujemy tylko mieszamy delikatnie.
Na samym końcu ubijamy białka i delikatnie w jednym kierunku mieszamy.
Wlewamy ciasto do foremek oczywiście wcześniej wysmarowanych
Na końcu lukrujemy lub rozpuszczamy dowolna czekoladę i polewamy nią babeczki oczywiście dzieci ozdabiają cukierkami