Sposób przygotowania:
Babeczki z malinami
Mąkę miksujemy z miękką margaryną i proszkiem do pieczenia.
Łączymy z cukrem, żółtkami, śmietaną oraz kakao. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Przekładamy na stolnice i wałkujemy na 3 mm placek. Foremki do babeczek smarujemy margaryną i obsypujemy lekko mąką. Dociskajac do ciasta wykrawamy "koła" ,które dociskajac do brzegów foremek po upieczeniu utworzą słodkie babeczki. Pieczemy postawione na płaskiej blasze, w 180* C przez 15-20 minut.
Śmietanę ubijamy na sztywno. Babeczki dekorujemy malinami i polewą .
Łączymy z cukrem, żółtkami, śmietaną oraz kakao. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Przekładamy na stolnice i wałkujemy na 3 mm placek. Foremki do babeczek smarujemy margaryną i obsypujemy lekko mąką. Dociskajac do ciasta wykrawamy "koła" ,które dociskajac do brzegów foremek po upieczeniu utworzą słodkie babeczki. Pieczemy postawione na płaskiej blasze, w 180* C przez 15-20 minut.
Śmietanę ubijamy na sztywno. Babeczki dekorujemy malinami i polewą .
marietta