Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Babeczki z malinami, jagodami i białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Takie babeczki przygotujesz dosłownie w kilka minut. Smakują rewelacyjnie, kwaskowate owoce dopełnia smak słodkiej czekolady, polecam gorąco

Babeczki z malinami, jagodami i białą czekoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z malinami, jagodami i białą czekoladą

 

  • 1 szklanka malin,
  • 1/2 szklanki jagód,
  • 60g białej czekolady,
  • 2 jajka,
  • 1/3 szklanki oleju,
  • 1/3 szklanki maślanki,
  • 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego,
  • 2/3 szklanki cukru,
  • 3/2 szklanki mąki,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżeczki sody,
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Babeczki z malinami, jagodami i białą czekoladą
Białą czekoladę kroimy na mniejsze kawałki. Owoce myjemy i osuszamy. W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, szczyptę soli, proszek do pieczenia i sodę.W drugiej misce rozkłócamy jajka, dodajemy olej, maślankę i aromat i mieszamy dokładnie. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy tylko do zawilgotnienia składników. Dodajemy owoce i czekoladę, chwilkę mieszamy i masę rozkładamy do formy wypełnionej papilotkami. Babeczki pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Babeczki z malinami, jagodami i białą czekoladą
Białą czekoladę kroimy na mniejsze kawałki. Owoce myjemy i osuszamy.
Babeczki z malinami, jagodami i białą czekoladą
W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, szczyptę soli, proszek do pieczenia i sodę.
Babeczki z malinami, jagodami i białą czekoladą
Dodajemy owoce i czekoladę, chwilkę mieszamy i
Babeczki z malinami, jagodami i białą czekoladą
Babeczki pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.