Sposób przygotowania:
Babeczki z malinami i bitą śmietaną
Mieszamy wszystkie sypkie produkty, czyli: mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Dodajemy margarynę Kasia, którą pokroiłam w małe kostki, jajko i zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na 30 minut. W między czasie smarujemy foremki margaryną i obsypujemy je w środku mąką. Ciasto cienko rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki. Babeczki wstawiamy do piekarnika nastawionego na 200 stopni lub 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy 15 minut. Wyciągamy foremki z piekarnika, gdy przestygną wyciągamy babeczki z foremek. Śmietanę 30 % ubijamy z 1 łyżeczką cukru pudru i małym opakowaniem śmietanfixu. Do każdej babeczki wkładamy ubitą śmietanę, dekorujemy owocami malin i jeżyn.
bajtek