szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Babeczki z masą budyniową i owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gotowe kruche babeczki zawsze warto mieć w domu, można je szybko wypełnić kremem i deser dla niespodziewanych gości gotowy.

Babeczki z masą budyniową i owocami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z masą budyniową i owocami

 

  • 10 gotowych kruchych babeczek
  • 400 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 budyń śmietankowy
  • 80 g masła
  • 1 łyżka mąki
  • puszka owoców mieszanych
  • łyżka płatków migdałowych
  • do ozdoby pisak cukrowy i złote perełki

Sposób przygotowania:

Babeczki z masą budyniową i owocami
Babeczki rozkładamy na talerzu. Na wykałaczki nadziewamy po kilka kawałeczków różnych owoców i układamy w babeczkach. W garnku gotujemy 3/4 mleka z dodatkiem masła. W pozostałym mleku mieszamy budyń, mąkę i cukier. Gdy masło z mlekiem zaczną się gotować, wlać do garnka rozmieszany budyń. Chwilę gotować całość, cały czas mieszając. Gdy masa lekko ostygnie, napełniamy nią szprycę i zalewamy babeczki zakrywając owoce. Gotowe posypujemy płatkami migdałów, i ozdabiamy.
Babeczki z masą budyniową i owocami
W garnku gotujemy mleko z dodatkiem masła.
Babeczki z masą budyniową i owocami
W reszcie mleka mieszamy mąkę, budyń i cukier.
Babeczki z masą budyniową i owocami
Owoce nadziewamy na wykałaczki i układamy w babeczkach.
Babeczki z masą budyniową i owocami
Gotowe babeczki dekorujemy perełkami i płatkami migdałów.

Tagi:

babeczki