Sposób przygotowania:
Babeczki z masą karpatkowo - ajerkoniakową
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, sól, cukier i cukier waniliowy . Następnie dodajemy margarynę - kroimy ją w mniejsze kawałeczki, żeby lepiej nam się ugniatało ciasto. Wbijamy jajo. No i zostanie nam do dodania olej i cukier. Wszystko to teraz siekamy dużym nożem , żeb to troszkę się połączyło No i zaczynamy ugniatać ciasto Zagniatamy aż wszystkie składniki ładnie się połączą . Foremki od babeczek delikatnie smarujemy oliwą - ale tak leciutko i wylepiamy te foremki ciastem Dobrze jest też nakuć widelcem przed upieczeniem Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 15-20 minutMasy robimy zgodnie z przepisami na opakowaniach. Przy czym o masy karpatkowej dodajemy więcej margaryny o 60 g niż jest napisane na opakowaniu. Najlepiej masy po zrobieniu położyć jest na całą noc do lodówki. Następnego dnia połączyć obie masy- najlepiej mieszając łyżką.Nakładamy gotowe nadzienie na babeczki i dowolnie ozdabiamy.