reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Mini babeczki z musem truskawkowym i bitą śmietaną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Można przygotować kilka dni wcześniej i np w Walentynki podać z musem truskawkowym i bitą śmietaną:)

Mini babeczki z musem truskawkowym i bitą śmietaną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mini babeczki z musem truskawkowym i bitą śmietaną

 

 

  • 50 g cukru

 

 

 

  • Dodatkowo

 

 

 

  • czekolada

 

Sposób przygotowania:

Mini babeczki z musem truskawkowym i bitą śmietaną
Mąkę przesiewamy, dodajemy pokrojone na małe kosteczki masło i cukier- siekamy nożem, aż składniki częściowo się połączą. Robimy kopczyk i dodajemy jogurt- wszystko bardzo szybko zarabiamy. Gdy ciasto jest już gładkie wkładamy do woreczka i schładzamy w lodówce minimum 30 minut. Po tym czasie możemy wypełnić dowolne blaszki- babeczki czy tarteletki i pieczemy w 190 st około 8-10 minut na jasno złoty kolor. Żelatynę zalewamy zimną wodą ( lub przygotowujemy w/g wskazań na opakowaniu)- tylko tyle, żeby ją delikatnie przykryć i odstawiamy do napęcznienia. Ciągle mieszając zagotowujemy i lekko studzimy. Truskawki miksujemy i łączymy z żelatyną.Łyżeczką nakładamy na czekoladę. Śmietanę ubijamy z odrobiną cukru i dekorujemy w/g uznania Smacznego:)
Mini babeczki z musem truskawkowym i bitą śmietaną
Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną i smarujemy wnętrze babeczek

Tagi:

czekolada