Sposób przygotowania:
Mini babeczki z musem truskawkowym i bitą śmietaną
Mąkę przesiewamy, dodajemy pokrojone na małe kosteczki masło i cukier- siekamy nożem, aż składniki częściowo się połączą. Robimy kopczyk i dodajemy jogurt- wszystko bardzo szybko zarabiamy. Gdy ciasto jest już gładkie wkładamy do woreczka i schładzamy w lodówce minimum 30 minut. Po tym czasie możemy wypełnić dowolne blaszki- babeczki czy tarteletki i pieczemy w 190 st około 8-10 minut na jasno złoty kolor. Żelatynę zalewamy zimną wodą ( lub przygotowujemy w/g wskazań na opakowaniu)- tylko tyle, żeby ją delikatnie przykryć i odstawiamy do napęcznienia. Ciągle mieszając zagotowujemy i lekko studzimy. Truskawki miksujemy i łączymy z żelatyną.Łyżeczką nakładamy na czekoladę. Śmietanę ubijamy z odrobiną cukru i dekorujemy w/g uznania Smacznego:)
Ela Dz