Sposób przygotowania:
Babeczki z różowym krememPrzygotowanie ciasta:
Mąkę przesiać do miski. Utrzeć masło z cukrem pudrem i żółtkiem.
Zagnieść utartą masę z mąką. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Dobrze zagnieść ciasto.
Ciastem wylepić metalowe foremki na babeczki. Włożyć do nagrzanego piekarnika do ok. 180-190 stopni i piec na złoty kolor ok. 15 min.
Upieczone jeszcze gorące babeczki wyciągnąć z foremek (delikatnie stukając foremką o blat). Wystudzić.
Przygotowanie kremu:
Zagotować 1 i 1/2 szkl. mleka z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać budynie. Wlać na gotujące się mleko i ciągle mieszając ugotować gęsty budyń. Wystudzić.
Masło utrzeć na puch i ciągle ucierając dodawać po 1 łyżce budyniu. Na koniec ucierając dodawać po parę kropli barwnika do uzyskania ładnego różowego koloru.
Za pomocą szprycy napełnić kremem babeczki.
Przygotowanie galaretki:
W 1 szkl. gorącej wody rozpuszczamy pastelową galaretkę. Przelewamy do płaskiego naczynia.
Pozostawiamy w chłodzie do całkowitego stężenia. Gotową zastygniętą galaretkę kroimy w malutką kosteczkę (1cmx1cm).
Etap końcowy:
Suszone maliny w czekoladzie bardzo drobno siekamy.
Na kremie na środku każdej babeczki układamy po 1 kosteczce galaretki.
Boki babeczek obsypujemy posiekaną czekoladą malinową.