mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Babeczki z warzywnym tatarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne babeczki z warzywnym tatarem

Babeczki z warzywnym tatarem

Składniki:

Babeczki z warzywnym tatarem

 

  • CIASTO:
  • 200g mąki
  • szczypta soli
  • 50g smalcu wieprzowego
  • TATAR:
  • 250g mieszanych warzyw np. ze słoika lub kartonika
  • 150g majonezu
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Babeczki z warzywnym tatarem
Mąkę wymieszać z solą i smalcem, dodać 4łyżki ciepłej wody. Zagnieść gładkie, kremowe ciasto, przykryć, wstawić do lodówki 30minut. Piekarnik rozgrzać do 190stopni. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki w kształcie łódek. Spody ciasta nakłuć widelcem. Babeczki piec 15minut. Warzywa oczyścić, wymieszać z majonezem, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Łódeczki z ciasta napełnić tatarem i podawać.

Tagi:

ciasto tatar