Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Babeczki ze skondensowanym mlekiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczne babeczki ze słodką masą

Babeczki ze skondensowanym mlekiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babeczki ze skondensowanym mlekiem

 

  • 1 kostka masła
  • 0,5 puszki skondensowanego mleka gotowanego
  • 8 łyżek maki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 jajko
  • rodzynki

Sposób przygotowania:

Babeczki ze skondensowanym mlekiem
Do miski przekładamy pół kostki miękkiego masła, po czym je miksujemy, następnie stopniowo dodajemy ugotowane mleko skondensowane słodzone i cały czas mieszamy.

Do pozostałego masła dodajemy jajko, mąke i cukier puder po czym zagniatamy gładkie ciasto które cienko wałkujemy.
Ciasto nakładamy do foremek na babeczki wkładając po kilka fasolek aby nie wyrosło zbyt duże. Pieczemy babeczki 10 minut w temp 180*.

do wystudzonych babeczek nakładamy ok 1,5 łyżeczki wcześniej przygotowanej masy i dekorujemy np rodzynkami. Babeczki zachowują kruchość do 10h.
Babeczki ze skondensowanym mlekiem
dekorujemy np rodzynkami. Babeczki zachowują kruchość do 10h.
Babeczki ze skondensowanym mlekiem
zagniatamy gładkie ciasto które cienko wałkujemy.
Babeczki ze skondensowanym mlekiem
Etap 3

Tagi:

jajko jajka mak