Sposób przygotowania:
Babeczki ze skondensowanym mlekiem
Do miski przekładamy pół kostki miękkiego masła, po czym je miksujemy, następnie stopniowo dodajemy ugotowane mleko skondensowane słodzone i cały czas mieszamy.
Do pozostałego masła dodajemy jajko, mąke i cukier puder po czym zagniatamy gładkie ciasto które cienko wałkujemy.
Ciasto nakładamy do foremek na babeczki wkładając po kilka fasolek aby nie wyrosło zbyt duże. Pieczemy babeczki 10 minut w temp 180*.
do wystudzonych babeczek nakładamy ok 1,5 łyżeczki wcześniej przygotowanej masy i dekorujemy np rodzynkami. Babeczki zachowują kruchość do 10h.
Do pozostałego masła dodajemy jajko, mąke i cukier puder po czym zagniatamy gładkie ciasto które cienko wałkujemy.
Ciasto nakładamy do foremek na babeczki wkładając po kilka fasolek aby nie wyrosło zbyt duże. Pieczemy babeczki 10 minut w temp 180*.
do wystudzonych babeczek nakładamy ok 1,5 łyżeczki wcześniej przygotowanej masy i dekorujemy np rodzynkami. Babeczki zachowują kruchość do 10h.