SUPERPRZEPIS

Babeczkowe motylki

         
ocena: 4/5 głosów: 5
Babeczkowe motylki Więcej zdjęć (5)

Moje motylki - to pyszne babeczki mufinkowe.

Składniki:

Babeczkowe motylki

 

  • 250 g mąki tortowej
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 50 ml oleju
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • gwiazdki i pisanki lukrowe do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Babeczkowe motylki
Babeczki są bardzo proste w przygotowaniu. Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy je łyżką, aż do całkowitego połączenia się. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 minut w temperaturze ok 180 stopni. Babeczki są gotowe, gdy są zarumienione z wierzchu. Jeśli są blade trzymamy jeszcze kilka minut. Z tej porcji wyszło 12 motylków. Gdy motylki wystygną mżna udekorować.
Babeczkowe motylki
Składniki podstawowe to mąka, cukier, jogurt naturalny...
Babeczkowe motylki
Wszystkie składniki mieszamy i ciasto przelewamy do foremek.
Babeczkowe motylki
Motylki zostały udekorowane gwiazdkami i pisakami lukrowymi.
Babeczkowe motylki
Etap 4

Tagi:

jajko jajka