Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Babka 4 kolory.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babka 4 kolory - prosta i ciekawie wyglądająca.

Babka 4 kolory. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka 4 kolory.

 

  • 6 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • kostka margaryny
  • 2 szklanki mąki
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka kakao
  • 4 łyżki maku
  • kisiel (czerwony)

Sposób przygotowania:

Babka 4 kolory.
Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodawać olej i porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem.Podzielic na 4 części, do jednej dodać kakao, do drugiej mak, a do trzeciej kisiel.Przełożyć do formy najpierw ciasto z makiem, zrobić w nim rowek, dodać ciasto kakaowe, później cisto bez dodatków i na wierz ciasto z kisielem. Piec 50-60 minut.
Babka 4 kolory.
Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami.
Babka 4 kolory.
Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem.
Babka 4 kolory.
Przełożyć do formy najpierw ciasto z makiem,później wg przepisu.
Babka 4 kolory.
. Piec 50-60 minut.aż ciasto zacznie odstawać od brzegów formy.

Tagi:

jajko jajka mak