Sposób przygotowania:
Babka 4 kolory.
Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodawać olej i porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem.Podzielic na 4 części, do jednej dodać kakao, do drugiej mak, a do trzeciej kisiel.Przełożyć do formy najpierw ciasto z makiem, zrobić w nim rowek, dodać ciasto kakaowe, później cisto bez dodatków i na wierz ciasto z kisielem. Piec 50-60 minut.
![Babka 4 kolory. Babka 4 kolory.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-4-kolory-102359.jpg)
![Babka 4 kolory. Babka 4 kolory.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-4-kolory-102360.jpg)
![Babka 4 kolory. Babka 4 kolory.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-4-kolory-102361.jpg)
![Babka 4 kolory. Babka 4 kolory.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-4-kolory-102362.jpg)
Tit
Margaretkaw
Taka modyfikacja 3 kolorowej babeczki o nazwie zachód słóńca :)