iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Babka bananowa z malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Babka jest puszysta i pyszna choć po budyniu bananowym pozostaje w niej tylko zapach, ale biała czekolada i maliny wynagradzają wszystko.

Babka bananowa z malinami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babka bananowa z malinami

 

Sposób przygotowania:

Babka bananowa z malinami
Masło utrzeć z cukrem na gładki krem w trakcie ucierania dodawać po jednym jajku na przemian z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie połączyć. Formę do babki wysmarować tłuszczem i wyłożyć do niej przygotowane ciasto. Piekarnik nagrzać do 175st i piec babkę około 45 minut po upieczeniu i wystudzeniu babkę polać rozpuszczoną biała czekoladą i ozdobić malinami.
Babka bananowa z malinami
Przy pomocy robota utrzeć gładkie ciasto.
Babka bananowa z malinami
Dowolną formę do babki wysmarować tłuszczem.
Babka bananowa z malinami
Rozpuścić biała czekoladę i polać nią ciasto.