aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Bananowa babka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bananowa babeczka w sam raz na deser

Bananowa babka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bananowa babka

 

 

Sposób przygotowania:

Bananowa babka
Do miski wsypujemy cukier i dodajemy jajka i miksujemy na jednolita masę. Następnie dodajemy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie i dodajemy kaszkę bananową i mleko. Wszystko razem miksujemy na jednolita masę, tak aby nie powstały grudki. Gdy skończymy to formę babki smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Następnie masę dajemy do formy. Wstawiamy na wcześniej rozgrzany piekarnik na 160 stopni Celcjusza i pieczemy babkę, aż będzie zarumieniona a ciasto nam się nie będzie przyklejać do patyczka drewnianego. Gdy babka nam przestygnie to wyciągamy ją z formy i rozpuszczamy czekoladę. Płynną czekoladą polewamy babkę. Na sam koniec dekorujemy posypką kolorową. SMACZNEGO !!
Bananowa babka
Wszystkie składniki ze sobą miksujemy do tego stopnia aby masa była jednolita i bez grudek
Bananowa babka
Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką
Bananowa babka
Mase przekładamy do formy i wstawiamy do piekarnika
Bananowa babka
Upieczoną babkę schładzamy. pieczemy ją dopuki nam nie urośnie i ładnie zarumieni