Sposób przygotowania:
Babka bananowa
Margarynę ucieramy z cukrem. W osobnym naczyniu rozgniatamy obrane ze skórki banany. Do utartej margaryny dodajemy jajka i dalej mieszamy. Mleko gotujemy w garnuszku, do gorącego wsypujemy sode oczyszczoną, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do margaryny. Następnie dodajemy resztę składników czyli rozgniecione banany i mleko z sodą i łączymy wszystkie składniki.
Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, wkładamy masę bananową i pieczemy w 180 stopniach 45 minut.
Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, wkładamy masę bananową i pieczemy w 180 stopniach 45 minut.
msewka
Pięknie Ci wyrosła babka.Narobiłaś mi apetytu.
szpileczka
Ja robiłam pierwszy raz, więc nie kombinowałam, ale dobry pomysł z tą cytryną i następnym razem wypróbuje.
anemon