szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Babka bananowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wilgotne ciasto babanowe zapachniało w całym mieszakniu.

Babka bananowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka bananowa

 

Sposób przygotowania:

Babka bananowa
Margarynę ucieramy z cukrem. W osobnym naczyniu rozgniatamy obrane ze skórki banany. Do utartej margaryny dodajemy jajka i dalej mieszamy. Mleko gotujemy w garnuszku, do gorącego wsypujemy sode oczyszczoną, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do margaryny. Następnie dodajemy resztę składników czyli rozgniecione banany i mleko z sodą i łączymy wszystkie składniki.
Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, wkładamy masę bananową i pieczemy w 180 stopniach 45 minut.
Babka bananowa
Składniki podstawowe to mąka, dojrzałe banany, cukier, margaryna.
Babka bananowa
Banany można najpierw pokroić na małe kawałki a nastepnie rozgnieść widelcem.
Babka bananowa
Całość masy przekłądamy do foremki i pieczemy ok 45 minut.
Babka bananowa
Etap 4