EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Babka biszkoptowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

babka jest wyjątkowo pysznai puszysta

Babka biszkoptowa

Składniki:

Babka biszkoptowa

 

  • 4 jajka
  • szkl. cukru
  • 4 lyżki majoneu lub 2-3 łyżki oleju
  • budyń
  • cukier waniliowy
  • szkl. mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • tłuszcz i bułka tarta
  • LUKIER CYTRYNOWY:
  • 150 g cukru pudru
  • sok z 2 cytryn

Sposób przygotowania:

Babka biszkoptowa
1. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą pianę, deliatnie dodajemy majonez, mąkę z proszkiem, budyń i cukier waniliowy. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy 2 łyżki oleju
2. Ciasto wylewamy do wysmarowanej i posypanej bułką tarta tortownicy z kominkiem. Pieczemy 50 min w temp ok 180 stopni
3. Robimy lukier. Na małym ogniu rozpuszczamy cukier puder z sokiem. Polewamy upieczoną i wystudzoną babkę.