motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Babka biszkoptowa Jadzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna babka, wyśmienity deser do kawy.

Babka biszkoptowa Jadzi

Składniki:

Babka biszkoptowa Jadzi

 

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka mąki + 1 łyżeczka
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka kakao

Sposób przygotowania:

Babka biszkoptowa Jadzi
Przygotowanie babki. Mąkę przesiać (1 szklankę), następnie wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mikserem ubić jajka, stopniowo dodawać cukier i dolewać cienkim strumykiem olej. Do ubitej masy partiami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszając delikatnie łyżką. Z powstałego ciasta odłożyć do innego naczynia 4-5 łyżek powstałej masy, następnie połączyć ją z kakao i 1 łyżeczką mąki, wymieszać. Formę do babki należy wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Wlać do formy jasne ciasto, a na nie wlać ciemne. Babkę piec w tempertaurze 180 stopni, przez 60 minut. Można ją udekorować w dowolny sposób.Jest łatwa do zrobienia, tania i zawsze się udaje. Polecam!!!