wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

babka budyniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto jest znakomitym dodatkiem do poobiedniej kawy.

babka budyniowa

Składniki:

babka budyniowa

 

Sposób przygotowania:

babka budyniowa
Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać razem z budyniem i proszkiem do pieczenia. Margarynę zmiksować z cukrem i białkami, dodać olej, 2 łyzki octu i mąkę. na koniec połączyć z pianą z białek. Przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypaną bułka tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec 55 minut. Babkę posmarować białą polewą czekoladową.

Tagi:

jajko jajka