Sposób przygotowania:
Babka budyniowa z likierem Bailey's
Do dużego garnka lub misy wrzucić niecałą kostkę margaryny i dodać cukier. Utrzeć składniki pałką lub roztrzepać mikserem ręcznym, bo szybciej pójdzie. Potem stopniowo dodawać po jednym jajku, bo inaczej masa może się zwarzyć i dalej mieszać. Wyłączyć mikser i odmierzyć dozownikiem likier i wlać do kieliszka dużego, po czym wlać do masy. Zmieszać i wyłączyć robot kuchenny. Odmierzyć mąkę pszenną i ziemniaczaną w osobnych naczyniach i dodać wraz z budyniem i proszkiem do pieczenia do misy z masą i zmieszać mikserem całość. Piekarnik rozgrzać do 180 st. C, blachę falistą lub cwibak natłuścić i wysypać bułką tartą lub manną. Wlać masę do formy i wstawić do piekarnika na 45-50 min. ,nastawiając minutnik przez co łatwiej kontrolować pieczenie. Przed końcem pieczenia długi patyczkiem sprawdzić, czy ciasto jest upieczone. Jeśli tak, wyjąć i wyłączyć piekarnik. Po ostudzeniu babkę wybić z obróconej do góry dnem blachy i wybić na talerz z formy. kroić i podawać na talerzykach deserowych.