mirkakropka

mirkakropka

Kucharz
[Przepisów: 16]

Babka Cioci Andzi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jajka,cukry i aromat ubić

Babka Cioci Andzi

Składniki:

Babka Cioci Andzi

 

  • 5 jajek
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru
  • aromat (dowolny)
  • 1 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka oleju
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Babka Cioci Andzi
Jajka,cukry i aromat ubić,dodać obie mąki,olej,ocet i proszek do pieczenia. Wlać do wysmarowanej formy z kominkiem.Piec w temperaturze 180 st przez około 45 minut

Tagi:

jajko jajka