Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

babka cytrynowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo smaczna babka o smaku cytrynowym

babka cytrynowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

babka cytrynowa

 

 

Sposób przygotowania:

babka cytrynowa
cytryne sparzamy gorącą wodą a następnie scieramy skórke na tarce o drobnych oczkami, sok przelewamy do szklaneczki. Zóltka miksujemy z cukrem i margaryną, następnie dodajemy sok z cytryny, po zmiksowaniu mieszamy łyżką ze skórką cytryny a następnie dodajemy piane z białek, na koniec łączymy ze zmieszana z proszkiem mąka i przelewamy do wysmarowanej dużej brytfanki. Pieczemy w temp 180* przez ok 40-45 minut, po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem
babka cytrynowa
babka rewelacyjnie wyrasta!