lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka cytrynowa z cukrem pudrem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Baka wyszła przepyszna polecam

Babka cytrynowa  z cukrem pudrem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babka cytrynowa z cukrem pudrem

 

  • 4 jajka
  • mąka 2 szklanki
  • Kasia 200 gram
  • cukier 1 szklanka
  • sok z cytryny 4 łyżki
  • skórka z jednej z cytryny starta na tarce
  • proszek do pieczenia 1/1.2 łyżeczki
  • cukier puder do udekorowania

 

 

Sposób przygotowania:

Babka cytrynowa z cukrem pudrem
1- Jajka ubijamy na puszysta masę z cukrem 2- Dodajemy rozpuszczona Kasię 3- nadal ubijamy dodajemy make z proszkiem do pieczenia sok z cytryny i skórkę starta z cytryny 4- Masę przekładamy do formy z kominem5- Pieczemy w 170 stopniach około 50 minut 5- Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudem
Babka cytrynowa  z cukrem pudrem
Ciasto wylewamy do formy z kominem wstawiamy do piekarnika na 170 stopni i pieczemy 50 minut