Sposób przygotowania:
Babka drożdżowa parzona
Ze dwie łyżki mleka drożdży łyżeczka cukru i 2 łyżeczki mąki przygotować rozczyn i pozostawić w ciepłym miejscu aż wyrośnie
w tym czasie zagotować mleko i zalać odrobiną maki potem zaparzoną mąkę trzeba dokładnie rozetrzeć tak by nie było grutek a gdy ostygnie zmieszać z rozczynem i zostawiamy w ciepłym miejscu potem żółtka ubić z cukrem i wsypać do mąki i wyrobić ciasto smarujemy blachę tłuszczem i wlewamy masę do blachy i pozostaję nam piec w piekarnkiu na 50 minut
w tym czasie zagotować mleko i zalać odrobiną maki potem zaparzoną mąkę trzeba dokładnie rozetrzeć tak by nie było grutek a gdy ostygnie zmieszać z rozczynem i zostawiamy w ciepłym miejscu potem żółtka ubić z cukrem i wsypać do mąki i wyrobić ciasto smarujemy blachę tłuszczem i wlewamy masę do blachy i pozostaję nam piec w piekarnkiu na 50 minut