Sposób przygotowania:
Babka herbaciana
1. Przebrać rodzynki, umyć, włożyć do garnuszka z herbatą i gotować 5 minut.
2. KASIĘ utrzeć z cukrem, dodać żółtka, skórkę otartą z cytryny,sól, przesianą mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia.
3. Do ciasta stopniowo wlewać zimną herbatę i nadal je wyrabiać. Na koniec dodać rodzynki i wymieszać.
4. Ciasto przełożyć do babkowej formy posmarowanej KASIĄ i posypanej tartą bułką. Piec 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni Celsiusza.
5. Zimną babkę polać lukrem sporządzonym ze składników.
Smacznego
2. KASIĘ utrzeć z cukrem, dodać żółtka, skórkę otartą z cytryny,sól, przesianą mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia.
3. Do ciasta stopniowo wlewać zimną herbatę i nadal je wyrabiać. Na koniec dodać rodzynki i wymieszać.
4. Ciasto przełożyć do babkowej formy posmarowanej KASIĄ i posypanej tartą bułką. Piec 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni Celsiusza.
5. Zimną babkę polać lukrem sporządzonym ze składników.
Smacznego