Sposób przygotowania:
Babka jaglana z różą.
Kaszę myjemy na sicie, zalewamy 2,5 szklanką gorącej,osolonej wody, dodajemy masło i gotujemy do miękkości. Z szynki wycinamy niewielkie plasterki w kształcie płatków róży, reszte siekamy drobno i wrzucamy do kaszy pod koniec gotowania .Zdejmujemy kasze z ognia dodajemy połowę posiekanej pietruszki- mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na talerze nalewamy sos i podgrzewamy . Do foremki upychamy kaszę i odwracamy jak babkę z piasku, układamy na sosie. Górę dekorujemy różą z szynki i natką pietruszki.
monia2005
evita0007
Lady Marmolada
jaNina
:))) nigdy nie jest tak, żeby się wszystkim podobało to samo.
Wegetarianie napewno sie to nie spodoba.
Mój mąż jest mięsożercą, więc zjadł z apetytem.
W dodatku lubi pomidory - więc to pod guścik męża :)))
jaNina
Wegetarianom - miało być - sorki za błąd :))))
elzbieta8960
margolata
Natala1210
caroline1983