dora_kg

dora_kg

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Babka jogurtowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybka i łatwa babka w sam raz na niedzielę

Babka  jogurtowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babka jogurtowa

 

 

 

  • Do dekoracji:

 

  • 1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Babka jogurtowa
1. Masło roztopić w rondelku na małym ogniu. 2. Wymieszać jogurt z jajkami, dodać przesiany cukier puder 3. Zetrzeć na tarce 1 łyżkę skórki z cytryny i dodać do masy. 4. Wlać do masy roztopione i wystudzone masło, dokładniewymieszać. 5. Stopniowo wsypywać do masy mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając. Wyrobić gładkie ciasto. 6. Wlać ciasto do formy i piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni C. 7. babkę pozostawić do ostygnięcia, wyjąć. Posypać cukrem pudrem
Babka  jogurtowa
Etap 1

Tagi:

jajko jajka