Sposób przygotowania:
Babka kakaowa garnkowa
Miękką margarynę utrzyj w misce razem z obydwoma cukrami. Potem dodawaj po jednym jajku i nadal ucieraj. Czasami mas może wyglądać jak zważona ale to nie przeszkadza. Następnie do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przez sitko i wymieszaj masę. Na koniec doda mleko zagęszczone i mleko zwykłe, wymieszaj masę i przełóż ją do garnka ceramicznego o średnicy 20 cm wysmarowanego margaryna i wysypanego mąką. Babkę piecz przez około godzinę do suchego patyczka w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu babkę wyłóż na talerz i posyp cukrem pudrem ( możesz zrobić lukier ).
zbysiowa
zewa
Madziu już nie ma, prawie całą Kamilek zjadł. Ale się studzi właśnie z bakaliami to zarezerwuję dla Ciebie :)