eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1801]

Babka Eli kakaowo-orzechowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna babka kakaowa z dodatkiem orzechów włoskich.

Babka Eli kakaowo-orzechowa

Składniki:

Babka Eli kakaowo-orzechowa

 

Sposób przygotowania:

Babka Eli kakaowo-orzechowa
Margarynę roztopić i przestudzić.Mąkę,kakao i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Jajka i cukier utrzeć na puszystą masę.Do utartej masy jajecznej dodawać na przemian mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia i maślankę,mieszając.Do ciasta wlać letnią margarynę i wymieszać.Dodać orzechy i jeszcze raz wymieszać.Formę do babki wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Ciasto wlać do formy,włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.Pestki dyni uprażyć na suchej patelni (nie przypalić) i ostudzić.Wycisnąć sok z cytryny,dodać tyle cukru pudru,żeby wyszedł dość gęsty lukier i utrzeć do białości.Ostudzoną babkę polać lukrem i posypać uprażonymi pestkami dyni.Smacznego!