Sposób przygotowania:
Babka Eli kakaowo-orzechowa
Margarynę roztopić i przestudzić.Mąkę,kakao i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Jajka i cukier utrzeć na puszystą masę.Do utartej masy jajecznej dodawać na przemian mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia i maślankę,mieszając.Do ciasta wlać letnią margarynę i wymieszać.Dodać orzechy i jeszcze raz wymieszać.Formę do babki wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Ciasto wlać do formy,włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.Pestki dyni uprażyć na suchej patelni (nie przypalić) i ostudzić.Wycisnąć sok z cytryny,dodać tyle cukru pudru,żeby wyszedł dość gęsty lukier i utrzeć do białości.Ostudzoną babkę polać lukrem i posypać uprażonymi pestkami dyni.Smacznego!
jovi
msewka