Sposób przygotowania:
Babka kakaowa z cappuccino
Do jednej miski wlewamy maślankę i olej, dodajemy jajka. Składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Miksujemy razem. W drugiej misce umieszczamy mąkę, kakao, cappuccino, cukier oraz proszek i sodę. Składniki suche wsypujemy do mokrych i na średnich obrotach miksera miksujemy około 2 minut, aż składniki będą dobrze połączone. Masę przelewamy do keksówki długości 25cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35-40 minut. Wyjmujemy, studzimy 10 minut, następnie wyciągamy babkę z formy i studzimy na kratce. Przygotowujemy lukier: mieszamy cappuccino z wrzątkiem, gdy się dobrze rozpuści dodajemy cukier puder i ucieramy aż powstanie gładki lukier. Polewamy całą babkę i odstawiamy do zastygnięcia lukru. Babkę wykładamy na talerz, kroimy w plastry i podajemy, najlepiej z filiżanką cappuccino ;)