Sposób przygotowania:
Śmietankowa babka z aronią i jabłkiem
Do misy robota wbić jajka, wsypać cukier, cukier waniliowy ( domowy ) i wlać olej oraz śmietanę. Miksować aż cukier się rozpuści.
Następnie nadal miksując dodawać porcjami mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Mieszać aż masa będzie gładka.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto. Na wierzchu posypać bułką tartą i rozłożyć pokrojone jabłka i aronię.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.
Upieczoną babkę wystudzić, opcjonalnie można oprószyć cukrem pudrem ale nie jest to konieczne.
Następnie nadal miksując dodawać porcjami mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Mieszać aż masa będzie gładka.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto. Na wierzchu posypać bułką tartą i rozłożyć pokrojone jabłka i aronię.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.
Upieczoną babkę wystudzić, opcjonalnie można oprószyć cukrem pudrem ale nie jest to konieczne.