Sposób przygotowania:
Babka kisielowa z czekoladą
Masło utrzeć z cukrem w trakcie ucierania dodać jajka, a następnie na zmianę przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem kisielowym i proszkiem do pieczenia oraz mleko. Do gotowego ciasta dodać na koniec barwnik i posiekaną czekoladę i wymieszać.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą formy do wypieku babki i piec w temp.170 st około 60 minut.
Dodatkową czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka i polać polewą upieczoną i wystudzoną babkę, wcześniej wyjętą z formy.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą formy do wypieku babki i piec w temp.170 st około 60 minut.
Dodatkową czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka i polać polewą upieczoną i wystudzoną babkę, wcześniej wyjętą z formy.
Justi2401