Sposób przygotowania:
Sernik bez mielenia
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na połowy.Jedną częścią wyłożyć spód przygotowanej dużej blaszki a drugą część włożyć do lodówki.
Ser ściąć blenderem albo przecisnąć przez praskę. Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać ser, olej, budynie i aromat. Wmieszać pianę ubitą z białek. Masę serową wyłożyć na ciasto w blaszce. Wyrównać i wierzch zasypać kruszonką z pozostałego ciasta.
Piec ok 60 min w 180 stopniach.
Ser ściąć blenderem albo przecisnąć przez praskę. Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać ser, olej, budynie i aromat. Wmieszać pianę ubitą z białek. Masę serową wyłożyć na ciasto w blaszce. Wyrównać i wierzch zasypać kruszonką z pozostałego ciasta.
Piec ok 60 min w 180 stopniach.
BozenaMatuszczyk