Sposób przygotowania:
Babka kokosowaprzygotowanie
Foremkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą .
Cukier miksujemy z olejem i jajkami tak długo, aż masa zbieleję i podwoi swoją objętość a na jej powierzchni pojawia się bąbelki powietrza
pieczenie
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, wymieszamy z kokosem i dodajemy stopniowo do masy jajecznej.
Nad kąpielą wodną podgrzewamy dość mocno kremówkę, do niej dodajemy połamaną na kosteczki białą czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia,lekko studzimy i dodajemy do masy razem z skórą z cytryny- dokładnie mieszamy i przelewamy do foremki (3/4 wysokości)
Jeżeli macie małą to trzeba przygotować dwie .
Babkę pieczemy w 170 stopniach przez 40-50 minut.
Na początku miałam włączone grzałki góra /dół , pod koniec wyłączyłam górną, ale można też tylko przykryć folią aluminiową.
Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem ( u mnie trzcinowy) lub przygotować lukier