Sposób przygotowania:
Kremówka z bitą śmietaną
Mąkę wymieszaną z solą posiekać z margaryną nożem. Dodać śmietanę kwaśną, zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na około godziny. Wyjąc z lodówki, podzielić na dwie części i rozwałkować. Wyłożyć na dwie blaszki i włożyć do piekarnika, piec w 190 stopniach 15 minut na złoty kolor.
Krem:
Śmietanę 30 % ubijać i pod koniec dodawać cukier puder, cukier waniliowy i przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w 3 łyżkach gorącej wody.
Zimne ciasto przełożyć kremem i wstawić do lodówki aby krem stężał. Posypać po wierzchu cukrem pudrem, jak krem stężeje kroić na porcje.
Krem:
Śmietanę 30 % ubijać i pod koniec dodawać cukier puder, cukier waniliowy i przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w 3 łyżkach gorącej wody.
Zimne ciasto przełożyć kremem i wstawić do lodówki aby krem stężał. Posypać po wierzchu cukrem pudrem, jak krem stężeje kroić na porcje.