Statek_Matka

Statek_Matka

Kucharz
[Przepisów: 14]

babka kokosowo- cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

dla miłośników oryginalnych smaków

babka kokosowo- cytrynowa

Składniki:

babka kokosowo- cytrynowa

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 5 jajek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • otarta skórka z 1 cytryny

Sposób przygotowania:

babka kokosowo- cytrynowa
jajka zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym, następnie dodać olej i mleko kokosowe. Powoli dosypywać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, a także wiórkami kokosowymi. Na samym końcu dodać skórkę z cytryny.ciasto przelać na blachę piec ok 50-60 minut w temperaturze 160 stopni

Tagi:

jajko jajka